Babi ketjap- chinees indisch varkensvlees met ketjapsaus

Babi ketjap- chinees indisch varkensvlees met ketjapsaus

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijk gerecht uit de Chinese-Indische keuken bereid in een wokpan. Babi ketjap is zoet en mals en wordt geserveerd met witte rijst en sperziebonen met peterselie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Babi ketjap- chinees indisch varkensvlees met ketjapsaus op tafel.

  1. Snijd de hamlappen in blokjes. Meng de marinademix (uit het Conimex mix voor babi ketjap pakje) met 4 eetlepels zonnebloemolie en het vlees. Laat 15 minuten marineren.
  2. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.
  4. Verhit een eetlepel Conimex wokolie in een wok en wok het vlees, de ui en de knoflook ca. 5 minuten. Meng het sauspoeder (uit het pakje) met 2 1/2 dl koud water, voeg het mengsel aan de wok toe en breng het al omscheppende aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  5. Kook ondertussen de sperziebonen ca. 5 minuten in ruim kokend water. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de bonen ca. 3 minuten. Voeg op het laatst de peterselie toe.
  6. Schep de rijst met de babi ketjap op 4 borden en geef de boontjes erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen