Stoofvlees lekker mals gestoofd op het petroleumstel

Stoofvlees lekker mals gestoofd op het petroleumstel

Smulweb imageSmulweb

Probeer nu dit heerlijke recept uit voor de lekkerste stoofvlees mals gestoofd op het petroleumstel met riblappen, spekreepjes, champignons, tomatenpuree, laurierbladeren, rode wijnazijn en Leffe Bruin.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofvlees lekker mals gestoofd op het petroleumstel op tafel.

  1. Snijd riblappen in stukken en kruid met zout, peper en bloem. Braad het vlees aan in roomboter in een braadpan op het fornuis. Haal het vlees uit de pan wanneer het bruin is.
  2. Bak spekreepjes en fruit de ui hierin mee. Voeg champignons, knoflook en tomatenpuree toe en bak ook kort mee.
  3. Voeg genoeg runderbouillon toe zodat het vlees bijna onder 'water' staat. Smeer ontbijtkoek met mosterd en voeg toe aan de pan. Voeg ook laurierbladeren, rode wijnazijn en 1 of 1,5 flesje Leffe Bruin toe. Breng het geheel op temperatuur, maar laat het niet pruttelen.
  4. Zet de pan op een petroleumstel en laat het vlees gedurende een aantal uur stoven op de allerlaagste stand. Roer af en toe en zorg ervoor dat het niet gaat pruttelen. Voeg het laatste uur de zilveruitjes toe.
  5. Serveer met gekookte aardappelen en rode kool. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier