Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Rosti ovenschotel met gehakt op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en rasp ze.
- Meng in een mengbeker/bakje de roomkaas met het ei en een scheut melk. Voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.
- Snipper het uitje, snijd de knoflook en prei fijn. Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden en een snufje chilipeper.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul samen met de knoflook en ui. Voeg vervolgens de prei toe en bak het geheel nog 2-3 minuten.
- Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Hier overheen verdeel je de geraspte aardappel.
- Giet het roomkaasmengsel over de ovenschotel en maak het geheel af met wat geraspte kaas.
- Zet de ovenschotel voor circa 30-40 minuten in de oven. Dek de ovenschotel eventueel af met wat aluminiumfolie.
- Serveer de ovenschotel met een simpele salade of voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette en/of aubergine.