Rosti ovenschotel met gehakt

Rosti ovenschotel met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke rosti schotel met gehakt is gemakkelijk te maken. Met een laag van geraspte aardappels en een gehakt-prei mengsel, bedekt met een romige saus gemaakt van roomkaas, kijk je al uit naar het moment dat de ovenschotel uit de oven gehaald wordt.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rosti ovenschotel met gehakt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en rasp ze.
  2. Meng in een mengbeker/bakje de roomkaas met het ei en een scheut melk. Voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.
  3. Snipper het uitje, snijd de knoflook en prei fijn. Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden en een snufje chilipeper.
  4. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul samen met de knoflook en ui. Voeg vervolgens de prei toe en bak het geheel nog 2-3 minuten.
  5. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Hier overheen verdeel je de geraspte aardappel.
  6. Giet het roomkaasmengsel over de ovenschotel en maak het geheel af met wat geraspte kaas.
  7. Zet de ovenschotel voor circa 30-40 minuten in de oven. Dek de ovenschotel eventueel af met wat aluminiumfolie.
  8. Serveer de ovenschotel met een simpele salade of voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette en/of aubergine.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Rosti