Macaronischotel met kipfilet champignons bacon groente

Macaronischotel met kipfilet champignons bacon groente

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle macaronischotel met kipfilet, champignons en bacon. De perfecte balans tussen groenten en pasta. Breng op smaak met je favoriete kruiden en specerijen, en strooi lekker veel geraspte kaas bovenop voor een overheerlijke maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Macaronischotel met kipfilet champignons bacon groente op tafel.

  1. Neem een pan met water, doe er zout in en een klein scheutje olijfolie (tegen plakken) en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd kipfilet in kleine gelijke blokjes, snijd plak bacon ook in kleine gelijke blokjes. Spoel champignons kort af en snijd ze in plakjes. Eventueel grote stelen losdraaien en verwijderen.
  3. Snipper de uien, pers de knoflook, snijd paprika allen in blokjes en snijd prei in fijne halve ringen.
  4. Neem hapjespan (of braadpan) met deksel, doe er wat olijfolie in, laat heet worden en roerbak eerst fijne kipblokjes en baconblokjes. Doe dan uiensnippers en knoflook erbij en roerbak glazig.
  5. Voeg dan de champignons, paprikablokjes, de prei en tomatenpuree toe en roerbak in enkele minuten tot het slinkt. Blus af met weinig bouillon en voeg alle kruiden en specerijen toe.
  6. Giet de pasta af en laat uitlekken. Voeg dan de uitgelekte pasta toe aan het kip, bacon, groente prutje en roer goed door elkaar. Proef en breng hoog op smaak met extra peper en zout.
  7. Maak aan het eind, als je dat wilt, lekker romig door een klein scheutje room toe te voegen (niet meer laten koken!).
  8. Flink opscheppen en geraspte kaas erop. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Vlees Paddenstoelen Champignons