Varkenshaas met courgette

Varkenshaas met courgette

Smulweb imageSmulweb

Mals varkenshaas gemarineerd in basilicum en knoflook. Geserveerd met krieltjes en courgette spiesjes van de BBQ. Laat de spiesjes twaalf minuten grillen en geniet van een heerlijk zomers gerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Varkenshaas met courgette op tafel.

  1. Snijd de basilicum en de knoflook fijn en meng met de andere ingrediënten van de marinade.
  2. Snijd de varkenshaas in stukken en schep door de marinade. Laat minimaal een half uurtje afgedekt marineren in de koelkast.
  3. Gaar de krieltjes voor in de magnetron of kook of stoom ze 10 minuten.
  4. Snijd de courgette door de lengte doormidden en snijd met een kaasschaaf of een scherp mes lange dunne plakken eraf.
  5. Prik het uiteinde van een plak courgette aan een spies. Prik er om en om een stuk vlees en een aardappel eraan en rijg de plak courgette erdoorheen. Eventueel halverwege nog een tweede plak courgette eraan rijgen.
  6. Bak de spiesjes ca. 12 minuten op de BBQ.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Courgette