Gebraden kip in het pannetje

Gebraden kip in het pannetje

Smulweb imageSmulweb

Een MALSTOVOLLE gebraden kip, gevuld met citroen, roomboter en Mediterraanse kruiden. Bakken we op hoog vuur mooi bruin in een braadpan met bouillon en deksel. Na 70 minuten snijden en op smaak brengen met kruiden.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 tl Fenegriekzaad

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebraden kip in het pannetje op tafel.

  1. Maak eerst de kruidenmelange. Doe bovenstaande ingrediënten in een schaaltje en voeg citroensap en olijfolie toe. Meng dat met een lepeltje goed door elkaar.
  2. Neem je kippetje, laat het op kamertemperatuur komen. Smeer je kip goed in met dit kruidenmengsel. Vul de binnenkant ook met het kruidenmengsel en stop daar een paar klontjes roomboter in. Zo blijft de kip lekker mals.
  3. Bak de kip dan om en om in ongeveer 70 minuten rondom bruin in een braadpan met deksel of hapjespan met deksel en blus af met kippenbouillon. Houd 50 minuten per kilo aan. Kippenvlees moet door en door gaar zijn.
  4. Neem dan een groot, vlijmscherp, koksmes. Desnoods even aanzetten met een staal tot scherp. Leg de kip op een grote kunststof snijplank (geen hout), zet het mes erin en halveer.
  5. Verdeel de kip over twee borden, ieder een helft en kluif er maar op los.
  6. NB: Je kan dit ook prima bereiden in de oven of op de grill of barbecue in de zomer. Bij de laatste twee bereidingen is kippenbouillon overbodig. Je kan een hele kip ook vullen met uien, teentjes knoflook, citroenpartjes, olijfolie en deze kruiden. Zo is de kip meer Mediterraan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte