Koude zalmschotel van mijn moeder

Koude zalmschotel van mijn moeder

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke koude zalmschotel zoals alleen moeder die kan maken. Deze maaltijd bevat ingrediënten zoals aardappelen, eieren, augurken, tomaat, ui, rode bietjes, en paprika. Met zalmstukjes op smaak gebracht met dille en peterselie. Laat alles perfect combineren met jouw favoriete mayonaise.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Koude zalmschotel van mijn moeder op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar en de eieren hard en laat ze afkoelen.
  2. Snijd alle ingrediënten, zoals de augurken, 2 tomaten, ui, rode bietjes, en paprika, klein.
  3. Stamp de aardappels fijn tot een puree of snijd kleine blokjes, maar zorg dat deze zeer klein zijn. Maak de 2 hardgekookte eieren fijn met een vork.
  4. Haal de zalm uit het blik en haal de graten eruit. Snijd de zalm in stukjes, maar bewaar 4 mooie stukjes als garnering. Snijd de overige 2 augurken in de lengte in 4 stukken per stuk. Snijd ook de overige 2 eieren in 4 stukken per ei.
  5. Snijd de peterselie en bieslook zeer fijn. Doe de aardappelen, groenten, zalmstukjes, gehakte eieren, peterselie en bieslook in een grote kom.
  6. Voeg de wortel en knolselderij (optioneel), zout en peper naar smaak toe en meng alles goed.
  7. Voeg mayonaise, peper en zout naar smaak toe en meng goed. Voeg wat water en het vocht van de zalm beetje bij beetje toe tot de mayonaise iets vloeibaarder wordt. Voeg dille naar smaak toe en meng goed.
  8. Laat de salade een paar uur staan zodat de smaken goed intrekken.
  9. Doe de salade op een mooie schaal en maak er een glad oppervlak van. Garneer naar wens met de overgebleven stukjes zalm, augurk, zilveruitjes en dotjes mayonaise.
  10. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kruiden Salade Sauzen