Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Koninklijke oranje soep op tafel.
- Maak bouillon van de tabletten, trek eventueel zelf bouillon van het soepvlees, reken op ongeveer 3 uur extra als je zelf bouillon trekt.
- Schil de aardappels en de wortels. Was de bleekselderij en snijd het onderste en bovenste stukje eraf. Snijd alles in stukken.
- Schil de gember en de knoflook en hak beide fijn.
- Maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine reepjes.
- Fruit in warme olie de knoflook en gember.
- Voeg de stukjes zoete aardappel, wortel en bleekselderij toe.
- Bak dit 10 tot 15 minuten aan en blijf steeds goed omscheppen.
- Voeg het dan toe aan de bouillon. (Vlees eruit halen)
- Laat dit nog 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de groenten goed gaar zijn.
- Doe intussen de stukjes paprika in een ovenschaal en rooster dit 10 tot 15 minuten onder de gril.
- Pureer het geheel met de staafmixer.
- Voeg de geroosterde paprika en de kookroom toe aan de soep.