Grieks gegrilde kip souvlaki weekendhap

Grieks gegrilde kip souvlaki weekendhap

Smulweb imageSmulweb

Griekse kip souvlaki van de grill, deze smaken wil je niet missen! Marineer grote kipbrokken met kruiden, specerijen en citroensap. Rijg ze aan een houten stokje samen met ui en paprika en vervolgens grillen op de bbq of grillpan. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Grieks gegrilde kip souvlaki weekendhap op tafel.

  1. Snijd de kipfilets in grote brokken. Snijd paprika in vierkanten evenals de ui.
  2. Marineer de kipbrokken met alle kruiden en specerijen, olijfolie en citroensap. Laat deze dan minimaal 1 uur staan zodat die smaken kunnen intrekken.
  3. Week houten satéprikkers ondertussen in koud water.
  4. Prik dan gemarineerde kipbrokken erop met, afwisselend, ui en paprika.
  5. Neem een grillpan (of in de zomer de barbecue) en grill ze om en om mooi bruin en gaar. NOOIT vet of olie in een grillpan gebruiken en dan zit die heerlijke grillsmaak er aan.
  6. Eet smakelijk want is erg lekker! ^O^
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte