Kabeljauw in sinaasappel-saffraansaus

Kabeljauw in sinaasappel-saffraansaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk, exotisch visgerecht: Kabeljauw in sinaasappel-saffraansaus. De vis wordt kort aangebakken en daarna mooi gaar gestoofd in de saus van sinaasappel, saffraan, knoflook, kappertjes en peterselie. Serveer in de schaal voor het ultieme comfortgevoel!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 g Maismeel voor polenta

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kabeljauw in sinaasappel-saffraansaus op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de stukken vis aan beide kanten een beetje bruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en hevel ze over naar een vuurvaste schaal.
  2. Voeg de knoflook aan de overgebleven olie toe en bak kort. Roer de kappertjes, peterselie en evt. chilipoeder erdoor en verspreid dit mengsel over de stukken vis.
  3. Los het maïsmeel op in de sinaasappel/citroensap. Voeg de saffraan toe en schenk dit bij de vis.
  4. Kook de vis in de vuurvaste schaal 10 minuten op een heel laag vuur op het fornuis gaar, waarbij je af en toe de schaal voorzichtig heen en weer schudt.
  5. Serveer in de schaal.
eet smakelijk