Pappardelle met kip in tomaat-mascarponesaus

Pappardelle met kip in tomaat-mascarponesaus

Smulweb imageSmulweb

Pappardelle in tomaat-mascarponesaus met gebakken kip. Bereid de pasta in een grote pan met gezouten water en de saus met mascarpone en pastasaus in een grote koekenpan. Voeg gekruide kip toe en laat het geheel rustig inkoken. Bestrooi elke portie met verse basilicum en versgemalen peper.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pappardelle met kip in tomaat-mascarponesaus op tafel.

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en bereid de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de kipfilet toe, zet het vuur hoger en bak de kip al roerend in 6 minuten.
  3. Roer de pastasaus en mascarpone door de kip, leg een deksel op de pan en laat de saus 12 minuten koken.
  4. Giet de pasta af, maar bewaar 50 ml van het kookvocht. Haal de koekenpan van het vuur en roer de pasta en het kookvocht voorzichtig door de saus.
  5. Roer ook de basilicum erdoor. Verdeel de pasta over de borden en garneer elk bord met basilicum en vers gemalen peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Gevogelte