Verrukkelijke super malse gemarineerde lamsrack uit de oven

Verrukkelijke super malse gemarineerde lamsrack uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept zet je een bijzonder malse lamsrack op tafel. Gemarineerd met rucola-pesto of basilicum-pesto en afgemaakt met balsamico-azijn. Bak de lamsrack goed af in de oven en serveer.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Lamsrack

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Verrukkelijke super malse gemarineerde lamsrack uit de oven op tafel.

  1. Meng de balsamico-azijn met de rucola-pesto of basilicum-pesto.
  2. Smeer de lamsrack aan alle kanten goed in met de pesto. Verdeel het restant over de lamsrack. Laat de lamsrack (liefst) een nacht marineren in de pesto.
  3. Volgende dag ongeveer een half uur voor het opdienen, verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Leg de lamsracks in een passende ovenschaal samen met de marinade. Bestrooi ze aan beide zijden met peper en zout.
  4. Bak de lamsracks plm. 20 -25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Schakel de ovenwarmte uit. Haal de lamsracks uit de oven. Snij de lamsracks tussen de botjes in stukken.
  5. Leg ze nog plm. 3 minuten terug in de nog warme oven. En dan.......smullen maar!
eet smakelijk