- 2 tl Anijszaad Gemalen
- 15 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Marokkaanse zoete broodjes op tafel.
- Verdun het droge gist met wat warm water.
- Meng alle droge ingrediënten samen: bloem, suiker, sesamzaad, anijszaad en snufje zout.
- Voeg de rest van de ingrediënten aan de droge mengsel toe: melk, de gesmolten boter, oranjebloesem water, droge gist, en 1 ei. Meng alle ingrediënten goed en begin met het kneden van het deeg.
- Als u handmatig het deeg kneden, strooi dan bloem op uw werkplek en kneed het deeg in snelle bewegingen gedurende 10 minuten. Voeg langzaam bloem toe tot het deeg niet meer plakt en het zacht en kneedbaar is. Als u een kneedmachine gebruikt, kneed het deeg automatisch gedurende 5 minuten en kneed het vervolgens met de hand gedurende 1-2 minuten tot het niet meer plakt.
- Dek het deeg af met een schone doek en laat het rusten op een warme plek gedurende 1 uur.
- Maak na een uur kleine balletjes van het deeg (ter grootte van een groot ei) en druk ze een beetje plat. Leg de balletjes deeg in een bakblik bekleed met bakpapier. Dek het deeg af met een schone doek en laat het nog 1 uur rusten op een warme plek.
- Poets het oppervlak van de balletjes deeg in met het tweede ei en versier ze met sesamzaadjes.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bak het brood 30-40 minuten of tot het goudbruin is.