Gekleurde paaskoekjes

Gekleurde paaskoekjes

Smulweb imageSmulweb

Kleurrijke paaskoekjes trakteer je met Pasen. Maak de boter en de suiker romig en mix het ei erdoor. Voeg daarna de bloem toe en verdeel het deeg in drie ongeveer gelijke delen. Voeg kleurstof toe aan het deeg en kneed het goed door. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes tot ze klaar zijn. Laat ze afkoelen.

45 min bereiden

30 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 5 g Oranje kleurstof
  • 1 g Rode kleurstof
  • 5 g Blauwe kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gekleurde paaskoekjes op tafel.

  1. Mix de boter en de suiker in ongeveer 5-7 minuten met de mixer tot het zacht en romig is. Je kunt het eventueel ook kneden met je handen.
  2. Mix het ei door de mix.
  3. Voeg de bloem toe aan het deeg. Mix het met een lage snelheid en voer het kort iets op. Schraap zonodig de zijkanten los en voeg het opnieuw tot het deeg. Als de bloem goed in het deeg is opgenomen, kun je het deeg bewaren in een kom bedekt met een stuk plastic. Bewaar het deeg enkele uren tot zelfs een hele nacht in de koelkast.
  4. Verdeel de bol deeg in drie ongeveer gelijke delen. Voeg kleurstof toe aan het deeg en kneed het goed door. Voeg meer kleurstof toe afhankelijk van hoe intens je de kleur wilt hebben.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Steek de koekjes uit en laat ze nog even goed koud worden in de koelkast. Reken hiervoor ongeveer een kwartiertje.
  7. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer tien minuten. Laat ze daarna afkoelen.
  8. Serveer de koekjes. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasen