irish coffee van kreeft

irish coffee van kreeft

Smulweb imageSmulweb

Een culinaire verrassing met deze Ierse koffie van kreeft! Bisque, slagroom, Tabasco, Worcester saus, cognac en gamba. Koel en warm, een uniek smaakfestijn.

120 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 ml kreeftenbisque
  • 30 ml Cognac
  • 50 g Zalm Eitjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke irish coffee van kreeft op tafel.

  1. Meng de helft van de kreeftenbisque met de helft van de slagroom. Voeg peper, zout, enkele druppeltjes Tabasco en Worcester saus toe.
  2. Giet het mengsel in de slagroomspuit met behulp van de trechter. Voeg 1 capsule toe en laat het 2 uur koelen in de koelkast.
  3. Verwarm de andere helft van de bisque en de room ook met peper, zout, Tabasco, Worcester en een scheutje cognac.
  4. Dien op in een wijnglas of mooie whisky tumbler. Vul de onderkant met de warme soep en spuit de espuma van kreeft bovenaan in het glas.
  5. Maak een sneetje in de breedte aan de bovenkant van de gamba en klem deze aan de buitenkant van het glas.
  6. Garneer de espuma met wat zalmeitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Koffie