- 100 ml montcalm natuurlijk mineraalwater
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mango sorbet op tafel.
- Schil de mango's en snijd vlak langs de pitten het vruchtvlees af. Neem er een paar mooie reepjes af voor de garnering en pureer de rest in de keukenmachine of blender.
- Vermeng in een grote kom de vruchtenpuree met wijn, mineraalwater en limoensap en proef of er zoetstof moet worden toegevoegd.
- Plaats de schaal in de vriezer tot aan de rand ijsvorming optreedt. Schep het dan om en zet weer terug.
- Klop in de tussentijd de eiwitten zeer stijf.
- Neem, als de mangopuree licht bevroren is, de schaal uit de vriezer en spatel met een metalen lepel de eiwitten erdoorheen.
- Zet de schaal terug en bevries het ijs volledig.
- Ongeveer 10 minuten voor het serveren, plaats de schaal in de koelkast.
- Schep bollen van het ijs, doe ze in coupes en garneer met de achtergehouden stukjes mango en een toefje munt.
- De voorbereiding duurt hooguit 15 minuten, dus geniet ervan!