Paasbrunch chinese thee eieren gemarineerd

Paasbrunch chinese thee eieren gemarineerd

Smulweb imageSmulweb

Geef uw paasbrunch een Aziatisch tintje met deze gemarineerde Chinese thee eieren. Laat ze 24 uur marineren met sinaasappelschil, steranijs, kaneel, sojasaus en gedroogde chilipepers voor een onweerstaanbare smaak. Garneer met verse tuinkers en serveer op een mooie schaal. Een perfecte start van uw paasfeest! :9

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Paasbrunch chinese thee eieren gemarineerd op tafel.

  1. Neem een pan met water en kook de eieren 5 minuten zoals je normaal een ei hard kookt. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan.
  2. Leg de eieren op een plank, neem een lepel en klop rondom op de eieren tot de gehele schaal barsten gaat vertonen. NIET pellen!!!
  3. Zet dan 250 ml gekookt water neer in een schaal of pan uit de waterkoker. Doe daar de theeblaadjes, de sinaasappelschil, de steranijs, kaneelstokje, sojasaus en gedroogde chilipepertjes in. Laat even trekken en leg de eieren erin.
  4. Zet er vuur onder en laat de eieren, net onder het kookpunt, 5 minuten staan. Laat afkoelen, koel terug en laat een nacht marineren in dit lekkere sapje.
  5. Neem een mooie schaal (die leuk staat op de tafel), vul met verse tuinkers, pel de Chinese eieren en leg ze netjes op het bedje verse tuinkers.
  6. Vrolijk Pasen en lekker smullen. :) :9
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Thee