Lauwwarme aziatische zalm carpaccio

Lauwwarme aziatische zalm carpaccio

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze lauwwarme aziatische zalm carpaccio met hete vinaigrette onmiddellijk. Dunne plakjes zalm met een peper en cherrytomaatjes is een heerlijk zomers gerecht.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 90 g Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Lauwwarme aziatische zalm carpaccio op tafel.

  1. Snijd de zalmfilet in hele dunne plakjes met een vlijmscherp mes. Of als dat lastig is, snijd de zalm dun in repen van een halve centimeter, leg deze op bakpapier, leg daar weer een stuk bakpapier op en sla voorzichtig met een pan tot er plakjes van 2 mm over zijn. Leg de plakjes zalm netjes op de borden.
  2. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Snipper de bieslook dun en snijd de cherrytomaatjes in vieren. Verdeel deze ingrediënten over de zalm.
  3. Maak tenslotte de warme vinaigrette. Verhit goede olijfolie, mirin, sojasaus, limoensap en suiker in een steelpan (niet laten koken). Verdeel het warme mengsel over de zalm, waardoor de zalm een beetje gaat garen.
  4. Serveer onmiddellijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees