Zuppa di pomodoro toscana

Zuppa di pomodoro toscana

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker uit Toscane: Zuppa di pomodoro. Deze tomatensoep met smeuïge gehaktballetjes, op smaak gebracht met tijm, knoflook en basilicum is een traktatie. Bind de soep eventueel met een snufje maizena als hij nog te dun is.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Zuppa di pomodoro toscana op tafel.

  1. Koop mooie, rijpe tomaten. Was ze, snijd in vieren en verwijder de harde witte kern.
  2. Snipper de ui fijn, snijd de wortel in kleine blokjes en pers knoflook.
  3. Doe verse runderbouillon in een soeppan, of maak van kokend water en los daar 2 tabletten in op.
  4. Doe olijfolie in de pan en fruit ui, wortel, knoflook en tomatenpuree kort aan en voeg als laatste de tijmblaadjes toe.
  5. Voeg de hete bouillon en de tomaten al roerend toe. Laat een klein kwartier pruttelen.
  6. Voeg suiker toe en breng hoog op smaak met peper en zout.
  7. Pureer het mengsel mooi glad met de staafmixer.
  8. Voeg gehaktballetjes toe (als Hollandse twist) en laat op 80 graden verder garen.
  9. Bind de soep eventueel met een snufje maizena als hij nog te dun is.
  10. Dien de soep warm op en garneer met een toefje gesnipperde basilicumblaadjes en eventueel een klodder crème fraîche. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees Tomatensoep