Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Zuppa di pomodoro toscana op tafel.
- Koop mooie, rijpe tomaten. Was ze, snijd in vieren en verwijder de harde witte kern.
- Snipper de ui fijn, snijd de wortel in kleine blokjes en pers knoflook.
- Doe verse runderbouillon in een soeppan, of maak van kokend water en los daar 2 tabletten in op.
- Doe olijfolie in de pan en fruit ui, wortel, knoflook en tomatenpuree kort aan en voeg als laatste de tijmblaadjes toe.
- Voeg de hete bouillon en de tomaten al roerend toe. Laat een klein kwartier pruttelen.
- Voeg suiker toe en breng hoog op smaak met peper en zout.
- Pureer het mengsel mooi glad met de staafmixer.
- Voeg gehaktballetjes toe (als Hollandse twist) en laat op 80 graden verder garen.
- Bind de soep eventueel met een snufje maizena als hij nog te dun is.
- Dien de soep warm op en garneer met een toefje gesnipperde basilicumblaadjes en eventueel een klodder crème fraîche. Eet smakelijk.