Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaanse kruidige kippendij met pancetta smullen op tafel.
- Koop verse kippendijen bij de poelier en laat ze uitbenen of doe het zelf. Geef ze een heel klein vleugje peper en zout, dus minder dan gebruikelijk.
- Doe olijfolie in een hapjespan en braad de kippendijen rondom kort aan zodat ze dichtgeschroeid zijn. Neem ze dan uit de pan.
- Leg op elk kippendijtje een halve el groene pesto en een halve el kruidenboter. Leg daarop een plakje pancetta of gerookt ontbijtspek. Leg ze dan in een ovenschaal en giet het restant van de olijfolie erbij. Voeg daarbij 2 kleine klontjes roomboter en het vers geperste citroensap, goed verdelen.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet de schaal in het midden van de oven. Bak in 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de kippendijen, tot ze mals, sappig en bruin zijn.
- Serveer 2 stukjes vlees per persoon en geniet van dit heerlijke gerecht.