Romige pasta met groene asperges ham gorgonzola en gedroogde tomaten

Romige pasta met groene asperges ham gorgonzola en gedroogde tomaten

Smulweb imageSmulweb

Een romig pastagerecht met groene asperges, ham, gorgonzola en gedroogde tomaatjes. De saus van gesmolten gorgonzola en slagroom heeft een hartige smaak die wordt gebalanceerd door de frisse groene asperges en zoete gedroogde tomaatjes. Garneer met vers gesneden basilicum.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige pasta met groene asperges ham gorgonzola en gedroogde tomaten op tafel.

  1. Kook de pasta met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat goed uitlekken.
  2. Verwijder de houtige onderkanten van de groene asperges (hoef je niet te schillen in tegenstelling tot witte asperges!) en snijd de asperges in schuine hapklare stukken (plm. 4 cm.).
  3. Kook de asperges plm. 5 - 7 minuten voor in water met wat zout. Laat goed uitlekken.
  4. Verwarm de slagroom in de wok en smelt hierin de gorgonzola.
  5. Voeg de aspergestukjes, de ham en de reepjes gesneden tomaat toe aan de saus.
  6. Meng de pasta erdoor en maak op smaak met vers gemalen zwarte peper.
  7. Garneer met wat gesneden blad basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges