Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Heerlijke gemakkelijke pruimencake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (gasoven stand 4).
- Klop de suiker en de boter luchtig met een elektrische mixer (+/- 4 minuten).
- Meng de gezeefde bloem en bakpoeder met beetjes tegelijk door het mengsel. Meng alles goed door elkaar (liefst met een plastic spatel).
- Klop de eieren en zout erdoor. Meng alles goed.
- Vet een springvorm van 26 cm in.
- Doe het beslag in de ingevette vorm en strijk glad met de bovenkant van een eetlepel.
- Bedek met de pruimen (met de gesneden kant naar boven!) Druk de pruimen een beetje in het deeg.
- Bestrooi met 2 eetlepels witte basterdsuiker (goed over alles verdelen) en de kaneel.
- Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven op de onderste richel.
- Laat afkoelen in de vorm en haal de cake daarna uit de vorm en leg hem op een gebakschaal. Zet hem nog een poosje onderin de koelkast voordat je de cake eet.