Bloemkool uit de oven met tomatensaus

Bloemkool uit de oven met tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

In deze overheerlijke bloemkool uit de oven met tomatensaus zitten geen gekke ingrediënten, maar gewoon de juiste smaakmakers. Zoals tomatenpassata, ui, knoflook en heerlijk gesmolten mozzarella. Een makkelijk te maken gerecht dat in elke keuken een succes zal zijn.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Bloemkool uit de oven met tomatensaus op tafel.

  1. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een pannetje met wat olijfolie.
  2. Voeg de tomatenpassata toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen zonder deksel. Kook de bloemkool even voor, ca 5 min.
  3. Vet een ovenschaal in en verdeel daarover de bloemkoolroosjes.
  4. Verdeel daarover de in kleine blokjes gesneden mozzarella.
  5. Verdeel daarover de tomatensaus en strooi daarover de geraspte kaas.
  6. Besprenkel het geheel met een fijn straaltje olijfolie.
  7. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  8. Plaats de schaal in een op 175 graden voorverwarmde oven.
  9. Haal na 15-20 minuten de aluminiumfolie van de schaal.
  10. Dien het gerecht daarna direct heet op!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen Bloemkool