Hollandse nasi

Hollandse nasi

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept voor Hollandse nasi creëer je een unieke twist op het klassieke Indonesische gerecht. Deze versie combineert typisch Nederlandse ingrediënten met de specerijen en smaken van de traditionele versie. Comfortfood van de bovenste plank.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hollandse nasi op tafel.

  1. Kook de rijst en laat het afkoelen. Hak de knoflook en peper fijn en snijd alle groenten ook fijn. Snijd de ham in reepjes en maak roerei van de eieren.
  2. Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook en peper aan. Voeg de uien samen met de hamreepjes en roerei toe en meng goed.
  3. Strooi nasi-kruidenmix in de pan en voeg ook de ketjap en ve-tsin toe. Doe de paprika en prei erbij en daarna de taugé. Schep om.
  4. Voeg beetje bij beetje de afgekoelde rijst toe en meng alles goed. Voeg indien nodig wat kippenbouillon toe als de Hollandse nasi te droog is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst