- 100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Echte bali sate ajam en babi smultopper op tafel.
- Week saté prikkers voor in koud water zodat ze niet verbranden.
- Snijd kip en varkensvlees in grove brokken en doe in RVS schaaltjes zodat je weet wie wat is.
- Maak dan de marinade. Snijd rode peper doormidden, verwijder zaadlijst en snipper heel fijn. Snipper sjalotten, hak knoflook fijn of pers knoflook, pers sap van een limoen en rasp gember. Doe dit in een RVS schaal en voeg ketjap manis toe. Roer door elkaar, proef en breng hoog op smaak met wat basterdsuiker (1 tl) en zeezout. Indien marinade te geconcentreerd smaakt, verdun met weinig water. De marinade is nu klaar voor gebruik.
- Verdeel de marinade royaal over je brokken vlees. Laat het vlees even staan zodat de smaken van de marinade goed kunnen intrekken. Hoe langer vlees staat, hoe intensiever de smaken zullen worden.
- Rijg brokken vlees dan aan de in water voorgeweekte saté prikkers en grill op de barbecue, de grillplaat of grillpan, mooi gaar en dan heerlijk smullen.
- Eet smakelijk.