Salmorejo een heerlijke spaanse koude soep voor een zomerse dag

Salmorejo een heerlijke spaanse koude soep voor een zomerse dag

Smulweb imageSmulweb

Salmorejo, de heerlijke Spaanse koude soep voor een zomerse dag! Romige tomatensoep van brood, knoflook, tomaten en olijfolie en gegarneerd met ham en fijngehakte eieren. Even afkoelen en smullen maar.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Salmorejo een heerlijke spaanse koude soep voor een zomerse dag op tafel.

  1. Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard en laat ze schrikken onder koud water. Pel ze en hak vervolgens de eieren heel fijn, maar hou een fijn gehakt ei apart voor de garnering.
  2. Snijd het brood in kleine blokjes en week deze in een klein beetje water. Snijd de tomaten in hele kleine stukjes en pel de knoflook en hak deze heel fijn.
  3. Knijp het brood uit en doe dit samen met de drie eieren, tomaten, knoflook, azijn en olijfolie in de blender en pureer het geheel tot een romige tomatensoep.
  4. Laat de soep afkoelen en koud worden in de koelkast.
  5. Snijd de ham in fijne reepjes.
  6. Serveer de koude tomatensoep met de apart gehouden fijn gehakte ei en de reepjes ham als garnering.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep