Schapenvlees wittekool stoofpot

Schapenvlees wittekool stoofpot

Smulweb imageSmulweb

Deze schapenvlees wittekool stoofpot is een echte aanrader voor een heerlijke winterse maaltijd. Perfect in combinatie met aardappelen en de toegevoegde nootmuskaat geeft een extra smaaksensatie.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Schapenvlees

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Schapenvlees wittekool stoofpot op tafel.

  1. Breng het vlees goed op smaak met zout en peper. Bak het vlees vervolgens goed bruin en doe het vlees daarna in een stoofpan.
  2. Fruit de ui en knoflook in het bakvet tot ze zacht zijn.
  3. Doe alle ingrediënten (behalve de wijn/bouillon, aardappelen, nootmuskaat en peterselie) bij het ui-mengsel en bak het geheel even.
  4. Voeg de wijn/bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Voeg dit mengsel toe aan het vlees en laat het geheel heel zacht sudderen voor 2+1/2-3 uur.
  6. Voeg halverwege de kooktijd de aardappelen toe.
  7. Verdeel de schotel over diepe borden en garneer met geraspte nootmuskaat en peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje