Culinaire mosterdsoep met gembersiroop

Culinaire mosterdsoep met gembersiroop

Smulweb imageSmulweb

Mosterd gecombineerd met eidooier, room en gembersiroop maken deze culinaire mosterdsoep speciaal. De crème fraîche drijft boven op deze perfect gebonden soep en biedt een zacht tegenwicht aan de lichtzoete smaak van de soep. Eet smakelijk!

15 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Culinaire mosterdsoep met gembersiroop op tafel.

  1. Roer in een kom mosterd en eidooier door elkaar. Voeg room en gembersiroop toe en roer door elkaar. Zet het mengsel apart.
  2. Smelt boter in een pan (mag niet bruin worden). Voeg bloem toe en roer stevig zodat er geen klontjes meer in zitten (roux). Kook het mengsel kort tot het zichtbaar dikker wordt.
  3. Voeg beetje bij beetje water toe en breng het mengsel na elke scheut aan de kook (niet doorkoken!). Voeg halverwege het water toe en verkruimel en roer het bouillonblokje erdoor als de bouillon kookt.
  4. Voeg het mosterd-/room-/eimengsel toe als de bouillon kookt. Blijf roeren tot de soep goed gebonden is.
  5. Voeg peper en zout toe naar smaak. Serveer de soep met een toefje groen ter garnering en een quenelle crème fraîche. Genoeg voor 4 royale koppen. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep