Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Heerlijk gebonden bourgondische aspergesoep op tafel.
- Spoel de aspergeschillen en kontjes goed af in koud water. Pel de knoflook en plet deze. Snijd de ui in halve ringen.
- Doe de melk, bouillonblokjes, schillen en kontjes, knoflook en ui in een soeppan. Breng het geheel aan de kook. Laat de bouillon ten minste een half uur op 90 graden zachtjes inkoken.
- Laat de soep afkoelen en ga er vervolgens met de staafmixer door totdat je een glad geheel hebt zonder stukjes. Doe de soep vervolgens door een fijne zeef zodat er geen draadjes meer inzitten.
- Warm de soep weer op. Voeg een eetlepel witte wijnazijn en wat peper toe en breng op smaak met eventueel zout of een stukje bouillonblokje. Maak de soep op de gewenste dikte met allesbinder en voeg al roerend de koksroom toe.
- Voeg tenslotte een beetje vers gesneden peterselie toe. Serveer en geniet van de heerlijke, simpele aspergesoep.