Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijk nagerecht: mangocreme met aardbeien. Aardbeien ingekookt met citroensap en poedersuiker voor extra smaak. Mango puree samen met mascarpone en roomkaas tot een crème en voeg chocolade stukjes toe. Schenk mangocreme in het glas, schep daarbovenop de aardbeiensaus en garneer met wat chocolade en een zoete aardbei.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Citroenmelisse

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht op tafel.

  1. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de aardbeien in stukjes. Bewaar 4 aardbeien om te garneren.
  2. Doe de helft van de stukjes aardbeien in een pannetje, samen met het citroensap (of likeur) en de poedersuiker. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 5 minuten inkoken. Pureren met de staafmixer en af laten koelen. Roer er een mespuntje zout door
  3. dit verhoogt de smaak. Proef of je de aardbeien nog zoeter wilt en voeg zo nodig extra poedersuiker toe.
  4. Schil de mango, snijd in stukjes en pureer de mangostukjes samen met de mascarpone of de roomkaas met de staafmixer. Roer het grootste deel van de chocoladestukjes door de mangopuree.
  5. Doe nu de mangocrème in een glas. Hou een beetje aan de zijkant. Schep daarbovenop de aardbeiensaus. Garneer met geraspte chocolade, een aardbei en een mintblaadje of citroenmelisse.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Aardbeien