Fluweelzachte soep van kropsla en heel veel groene kruiden

Fluweelzachte soep van kropsla en heel veel groene kruiden

Smulweb imageSmulweb

Deze fluweelzachte soep van kropsla en heel veel groene kruiden is een echte aanrader! De soep is gemaakt met sjalot, knoflook, aardappel, witte wijn, fond en roomkaas met kruiden. Breng de soep op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Perfect voor elke gelegenheid.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Fluweelzachte soep van kropsla en heel veel groene kruiden op tafel.

  1. Verhit de boter in de pan.
  2. Bak hierin de sjalotsnippers, knoflook en blokjes aardappel op niet te hoge warmtebron al roerend even aan. (2 minuten).
  3. Blus af met witte wijn en voeg bouillon of fond toe. Laat dit met deksel op de pan ongeveer 15 minuten garen.
  4. Was de sla, snijd deze en droog deze. Voeg de roomkaas met kruiden en de sla toe aan de soep en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  5. Breng de soep op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
  6. Roer vlak voor het opdienen de gehakte peterselie en bieslook door de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden