Peanutbutter peanut and chocolate chip cookies

Peanutbutter peanut and chocolate chip cookies

Smulweb imageSmulweb

Deze koekjes zijn een explosie van smaken. Deze koekjes zijn gevuld met stukjes pinda's en chocolade. Het beslag heeft een heerlijke peanut butter smaak. Rol ze in wat suiker en druk de balletjes plat met een vork.

60 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Peanutbutter peanut and chocolate chip cookies op tafel.

  1. Snijd de chocoladerepen in kleine stukjes en doe ze in een mengschaal. Zet de schaal in de koelkast.
  2. Dop eventueel de pinda's en plet ze op een snijplank met een deegroller. Doe de pinda's ook in de mengschaal met de chocolade.
  3. Meet 390 gr bloem af en voeg hier bakpoeder en baking soda aan toe. Meng goed door elkaar met een garde.
  4. Weeg de boter (230 gr) en beide soorten suiker (200 gr suiker en 150 gr lichtbruine basterdsuiker) af en mix dit goed door elkaar met een handmixer met deeghaken.
  5. Voeg pindakaas (250 gr), 2 eieren en 2 eetlepels vanille-extract toe aan het boter/suikermengsel. Mix dit kort op hoge snelheid tot een egale pindakaasbruine mix ontstaat.
  6. Voeg de droge bloemmengsel toe aan het natte pindakaasmengsel en mix dit in een keukenmachine met deeghaken. Eerst op gemiddelde snelheid, dan op volle snelheid totdat alles goed gemixt is. Schraap eventueel de bloem van de randen af en vouw dit naar het midden.
  7. Dek de schaal af met keukenfolie en zet het deeg minimaal 3 uur in de koelkast (maximaal 24 uur).
  8. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hete lucht).
  9. Schep stukken deeg los uit de schaal en rol deze tot kleine balletjes ter grootte van een 2-euromunt. Rol de balletjes door suiker op een bord. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en druk er met een vork een mooi rooster op.
  10. Strooi eventueel nog wat suiker over de koekjes en plaats de bakplaat in de oven gedurende ongeveer 15 minuten.
  11. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes ongeveer 10 minuten afkoelen. Plaats ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes