- 4 Jumbo Biologisch Kipdijlapjes
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mediterrane sperziebonen met kippendij op tafel.
- Was de kippendijtjes af en dep ze droog. Maak de marinade met olijfolie, citroensap en kruiden en specerijen. Laat een uur marineren.
- Grill de kippendijtjes enkele minuten om en om in een hete grillpan of op de barbecue.
- Maak de boontjes schoon en blancheer enkele minuten in gezouten water en laat afkoelen. Snijd champignons in plakjes, paprika in reepjes, rode ui in (halve) ringen en spek in blokjes of reepjes.
- Doe olijfolie in de pan of wok en roerbak dit met een geperste teen knoflook kort tot glazig. Voeg dan de afgekoelde boontjes toe, de tomatenpuree en scheut water en roerbak mee tot alles gaar is.
- Breng op smaak met peper, zout, oregano en een scheutje rode wijnazijn. Samen warm serveren en eet smakelijk.
- Tip: de sperziebonen zijn ook heerlijk als salade bij de barbecue, zelfs koud.