Gepofte appel uit de oven

Gepofte appel uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een dessert waar je indruk mee maakt! Heerlijk geurende gepofte appels uit de oven, gevuld met rozijnen, boter, suiker en kruiden. Serveer de appel met slagroom of vanilleijs.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gepofte appel uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht op 180).
  2. Boor het klokhuis uit de appels en snijd de onderkant recht.
  3. Maak een vulling van roomboter, rozijnen en suiker.
  4. Zet de appel op een stuk aluminiumfolie en vul deze met 1 kaneelstokje, de vulling en steek een kruidnagel in de appel.
  5. Wikkel de aluminiumfolie om de appel en zet deze gedurende 15-30 minuten in de oven.
  6. Haal de kruidnagel uit de appel en verwijder de aluminiumfolie voordat je de appel serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel