Griekse aardappelsalade met feta en rucola

Griekse aardappelsalade met feta en rucola

Smulweb imageSmulweb

Deze zomerse Griekse aardappelsalade is perfect als maaltijdsalade of bij de barbecue. De aardappels worden op smaak gebracht met een simpele marinade van balsamico, olijfolie en kappertjes en samen met rucola, rode ui en feta is het een explosie van smaken. Voeg voor de liefhebber ook nog Kalamata olijven en of rode puntpaprika toe voor extra pit.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Griekse aardappelsalade met feta en rucola op tafel.

  1. Kook de aardappels in zout water in de schil.
  2. Koel af met water, schil ze en snijd in dunne stukjes.
  3. Was de rucola en maak eventueel iets kleiner. Maak de rode uien schoon en snijd in halve ringen. Snijd de feta in blokjes.
  4. Maak een simpele marinade met de balsamico, olijfolie en kappertjes (of fijngehakte augurkjes).
  5. Meng de marinade met de aardappels en voeg de uien, rucola en feta toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Voeg optioneel een handje fijngehakte Griekse Kalamata olijven en/of rode puntpaprika toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Aardappelsalade Griekse aardappelsalade