Zomerse traybake

Zomerse traybake

Smulweb imageSmulweb

Een traybake is het perfecte gerecht voor deze zomer! Met deze traybake is het heel eenvoudig om in één keer een complete maaltijd op tafel te zetten. Wat dacht je van kippenvleugels, chorizo, aardappelen, ui, rozemarijn en citroen uit de oven? Het is een gerecht waarvan het water je in de mond loopt.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kippenvleugels

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zomerse traybake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in blokjes.
  3. Pel en snijd de uien in grove stukken. Ris de rozemarijn en snijd de naaldjes fijn.
  4. Snijd de citroen in achten.
  5. Was de aardappels en snijd ze in vieren.
  6. Meng in een grote kom de chorizo, ui, citroen, rozemarijn, kippenvleugels, aardappels en een flinke scheut olie. Meng alles goed door elkaar.
  7. Bestrooi het mengsel met peper en zout.
  8. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bak het mengsel in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Schud de bakplaat af en toe om.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Gevogelte Chorizo