Spaanse aardappelsalade met een verhaal

Spaanse aardappelsalade met een verhaal

Smulweb imageSmulweb

Deze Spaanse aardappelsalade met chorizo en Manchego brengt je instant in vakantiesferen. Gebakken aardappels, cherrytomaatjes, doperwten, Manchego en een heerlijke yoghurtdressing. Buen provecho!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spaanse aardappelsalade met een verhaal op tafel.

  1. Boen en snijd de aardappels in kleine blokjes, of gebruik een kant en klare diepvries variant.
  2. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje (room) boter in een koekenpan en bak de aardappels in circa 14 minuten goudbruin en krokant.
  3. Verwijder de schil van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes. Voeg de laatste 8 minuten de chorizo bij de aardappelblokjes. Laat de aardappels en de chorizo uitlekken op een bordje met keukenpapier.
  4. Pel en snijd ondertussen de uien in halve ringen. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de peterselie fijn. Neem een slokje wijn, want de kok moet vooraf alles zelf even proeven en snijd de Manchego in kleine blokjes. Halveer de citroen en snijd een helft in partjes.
  5. Meng voor de dressing in een grote kom de yoghurt met het sap van een halve citroen en de mayonaise en breng het op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  6. Meng de uien, cherrytomaatjes, helft van de peterselie, Manchego en de doperwten door de dressing en voeg de aardappels en chorizo toe.
  7. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de bladeren van de kern en meng de bladeren door de salade.
  8. Buen provecho!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Aardappelsalade