Rum ribs

Rum ribs

Smulweb imageSmulweb

Rum ribs, wie houdt er nou niet van? 6 uur marineren, 2,5 tot 3 uur garen en genieten van mals vlees dat zo van het bot valt. Maak ondertussen de BBQ saus en laat het sudderen tot het ingedikt is. Smullen geblazen!

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 ml Water
  • 5 el La Place Ahornsiroop
  • 2 tl Hot chili pasta

Bereidingswijze

Zet in 17 stappen deze heerlijke Rum ribs op tafel.

  1. Combineer de marinade ingrediënten met 2 theelepels zout in een kom.
  2. Dep de ribben droog met keukenpapier, dan plaats in een schaal en wrijf de marinade in het vlees.
  3. Dek het geheel af met plastic folie en laat het marineren in de koelkast voor minstens 6 uur. (ik doe het meestal overnacht)
  4. Haal de ribben uit de koelkast en schud de overtollige marinade eraf.
  5. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  6. Zet de oven aan op grill stand
  7. Plaats de ribben een paar centimeter onder het warmte element met de vleeskant van de ribben in de richting van het element.
  8. Grill 5 minuten (totdat het vlees bruin is en de marinade een beetje begint te carameliseren)
  9. Zet de oven op de oven-stand op 180 °C en plaats het rek met de ribben midden in de oven
  10. Laat de ribben garen:
  11. 2,5 tot 3 uur voor spare ribs (ribben van de buik van het varken)
  12. 1,5 tot 2 uur voor baby backs (ribben van de rug van het varken)
  13. Maak ondertussen de BBQ saus en laat het 20 minuten sudderen in een pannetje totdat het ingedikt is
  14. Haal de ribben 30 tot 40 minuten voor het einde uit de oven en smeer ze in met de BBQ-saus.
  15. Verpak de ribben in aluminiumfolie en plaats ze terug in de oven voor de resterende tijd
  16. Wacht tot het vlees gaar is en zich van het bot begint terug te trekken
  17. Na de harde arbeid en het lange wachten kun je de ribben opsnijden en is het smullen geblazen!
eet smakelijk