- 80 ml Water
- 5 el La Place Ahornsiroop
- 2 tl Hot chili pasta
Bereidingswijze
Zet in 17 stappen deze heerlijke Rum ribs op tafel.
- Combineer de marinade ingrediënten met 2 theelepels zout in een kom.
- Dep de ribben droog met keukenpapier, dan plaats in een schaal en wrijf de marinade in het vlees.
- Dek het geheel af met plastic folie en laat het marineren in de koelkast voor minstens 6 uur. (ik doe het meestal overnacht)
- Haal de ribben uit de koelkast en schud de overtollige marinade eraf.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Zet de oven aan op grill stand
- Plaats de ribben een paar centimeter onder het warmte element met de vleeskant van de ribben in de richting van het element.
- Grill 5 minuten (totdat het vlees bruin is en de marinade een beetje begint te carameliseren)
- Zet de oven op de oven-stand op 180 °C en plaats het rek met de ribben midden in de oven
- Laat de ribben garen:
- 2,5 tot 3 uur voor spare ribs (ribben van de buik van het varken)
- 1,5 tot 2 uur voor baby backs (ribben van de rug van het varken)
- Maak ondertussen de BBQ saus en laat het 20 minuten sudderen in een pannetje totdat het ingedikt is
- Haal de ribben 30 tot 40 minuten voor het einde uit de oven en smeer ze in met de BBQ-saus.
- Verpak de ribben in aluminiumfolie en plaats ze terug in de oven voor de resterende tijd
- Wacht tot het vlees gaar is en zich van het bot begint terug te trekken
- Na de harde arbeid en het lange wachten kun je de ribben opsnijden en is het smullen geblazen!