Beer can chicken uit de oven

Beer can chicken uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Gekruide kip met een blikje bier in de oven. Door de kip in te smeren met citroen, kipkruiden, en olijfolie krijgt deze een heerlijke smaak. Stevig rechtop zetten op het bierblikje en laat het in de oven sudderen. Eet smakelijk!

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Beer can chicken uit de oven op tafel.

  1. Snijd de citroen doormidden en wrijf de kip er flink mee in, zowel aan de buiten- als binnenkant. Smeer vervolgens de kip lichtjes in met olijfolie en wrijf de kip in met kipkruiden of rub zowel aan de buiten- als binnenkant.
  2. Open het blikje bier, haal de helft eruit en doe er een geplet teentje knoflook in en wat kipkruiden of rub. Prik met een mes een klein gaatje in de bovenzijde van het bierblikje tegenover de lipopening (8 mm groot).
  3. Zet de kip op het blikje via de grootste opening van de kip en druk licht aan. De poten dienen als steun.
  4. Verwarm de oven voor op 140°C hete lucht oven. Vul het folie bakje (muffin grootte) voor de helft met water en voeg eventueel favoriete kruiden toe. Plaats het bakje naast de kip.
  5. Stel de hete lucht oven in op 1 uur en controleer na 1 uur de temperatuur van de kip. Deze moet bijna 80°C zijn. Als de temperatuur nog niet juist is, nog 30 minuten in de oven en herhaal de controle.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte