Stroopwafels met gist

Stroopwafels met gist

Smulweb imageSmulweb

Zelf stroopwafels maken was nog nooit zo makkelijk! Laat het deeg een uurtje rijzen, bak de wafels goudbruin en snijd ze door, strijk er smakelijke stroop op en serveer. Zelf stroop maken en genieten maar!

60 min bereiden

tussendoortje

30 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stroopwafels met gist op tafel.

  1. Los de gist op in de lauwwarme melk. Klop het ei los. Meng de gesmolten boter (niet te heet!), de basterdsuiker en het ei door de melk met gist.
  2. Meng de bloem met het zout en het kaneelpoeder. Meng met het boter-eimengsel en roer tot er een egaal deeg ontstaat. Dek het deeg af met een warme, vochtige doek en laat het op een warme plek (bijvoorbeeld op een zonnige plek in huis of bij de verwarming) 1 uur rijzen.
  3. Maak ondertussen de stroop.
  4. Vorm van het deeg balletjes van circa 30 gr. (voor een grote wafel) of 15 gr. (voor een kleine wafel) en leg ze niet te dicht tegen elkaar op een schaal of bakplaat, zodat ze elkaar ook tijdens het rijzen niet raken. Dek ze weer af met de warme vochtige doek en laat ze 10 minuten rijzen.
  5. Vet een wafelijzer in met een beetje boter en bak van de balletjes goudbruine wafels (zo'n 2 minuten). Steek eventueel een rondje uit met een stevige metalen uitsteekring. Bewaar de snippers in een bakje. Als je ze niet uitsteekt, zien de wafels er wat ambachtelijker uit.
  6. Snijd de wafels zo snel mogelijk na het bakken met een puntig mes voorzichtig horizontaal doormidden. Bestrijk één kant met de stroop, leg ze weer op elkaar en druk voorzichtig aan.
  7. Het is even uitproberen hoeveel stroop je nodig hebt. Neem je te weinig, dan worden de wafels te droog. Neem je te veel, dan loopt de stroop eruit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes