Frisse cheesecake met bramencompote

Frisse cheesecake met bramencompote

Smulweb imageSmulweb

Deze frisse cheesecake met een laagje bramencompote is té lekker en heel makkelijk te maken! Met de perfecte kruimelige bodem van bastognekoekjes en de romige vulling van Monchou roomkaas is dit een gegarandeerd succes.

45 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Frisse cheesecake met bramencompote op tafel.

  1. Zorg dat de roomkaas en de boter op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Splits de eieren. Zet het eiwit even weg, dit gebruiken we later. Pers het sap uit de citroen. Voeg de eierdooiers samen met het zakje vanillesuiker, de basterdsuiker, het citroensap en de Monchou roomkaas in de keukenmachine en mix dit op een lage stand tot een glad mengsel.
  3. Doe de bastognekoeken in een grote kom en verkruimel deze helemaal door ze met een vijzel kapot te slaan. Voeg nu de kwark bij het roomkaas-mengsel. Meng dit op middelhoge stand opnieuw tot een mooi glad mengsel dat licht van kleur is.
  4. Smelt de boter. Vet met het extra beetje gesmolten boter de taartvorm in. Roer de rest van de gesmolten boter door de bastogne kruimels, zorg dat alle kruimels goed onder de boter zitten. Doe de kruimels in taartvorm en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel totdat je een gelijkmatige bodem hebt.
  5. Klop het roomkaas-mengsel nog een minuut op de hoogste stand om het luchtig te kloppen. Klop vervolgens de eiwitten stijf op de hoogste stand in de keukenmachine. Spatel de stijve eiwitten door het roomkaas-mengsel. Giet het mengsel op de taartbodem.
  6. Bak de cheesecake op 180 graden voor ongeveer 60 minuten. Laat hem na het bakken nog ongeveer een uur afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier. Zet de cheesecake, zodra hij goed is afgekoeld, nog minimaal een uur in de koelkast.
  7. Maak de bramencompote door de (ontdooide) bramen in een steelpannetje te doen en een klein scheutje water en naar smaak suiker toe te voegen. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 3 minuten doorkoken. Laat dit mengsel afkoelen.
  8. Serveer de cheesecake met een lepel bramencompote erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cheesecake