Zacht gestoomde kalfswangen met smeuige knoflook puree

Zacht gestoomde kalfswangen met smeuige knoflook puree

Smulweb imageSmulweb

Zacht gestoomde kalfswangen, zó lekker! Kalfswang is perfect voor slow cooking en in combinatie met smeuïge knoflook puree en knapperige broodmaantjes. Serveer het in een diep bord op en garneer het mooi op zoals op de foto. Buon Appetito!

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kalfswang

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zacht gestoomde kalfswangen met smeuige knoflook puree op tafel.

  1. Maak de kalfswangen schoon en snijd ze in blokjes van 5 cm. Leg ze op de geperforeerde tray. Voeg water en witte wijn toe tot het maximum niveau in de pan en laat het zachtjes koken voor ongeveer 3 uur. Controleer regelmatig het waterniveau. De temperatuur op de thermostaat van het deksel mag niet meer dan 70 graden aangeven.
  2. Snijd de aardappelen in schijfjes en kook ze in gezouten water met een teentje knoflook in ongeveer 40 minuten gaar. Verwijder de knoflook en pureer de aardappelen samen met een beetje curry met een staafmixer tot een smeuïge puree.
  3. Snijd het brood in reepjes van meer dan 1 cm breed en snijd deze reepjes nog een keer in de lengte doormidden. Leg de halve maantjes uitgesneden met behulp van een garneer ring heel even in de oven op 170 graden totdat ze knapperig zijn.
  4. Serveer de kalfswangen in een diep bord met de aardappelpuree. Garneer de puree met de knapperige broodmaantjes en maak het bord mooi op zoals op de foto. Buon Appetito!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden