Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Cannelloni a la kootje op tafel.
- Doe een scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg hier de gesneden ui en knoflook aan toe. Voeg dan het gehakt toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak het gehakt bruin.
- Bereid de spinazie voor door het in een vergiet te doen. Giet kokend water over de spinazie en herhaal dit nogmaals.
- Voeg de tomatenpuree toe aan het gehaktmengsel en laat ongeveer 5 minuten aanfruiten. Voeg dan de pomodoritomaten en 100 ml water toe. Laat dit pruttelen.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed door en laat zachtjes bakken gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer door tot je een papje hebt. Voeg hier het bouillonblokje en nootmuskaat aan toe. Voeg daarna de helft van de spinazie toe en meng door de saus.
- Vul de cannellonipasta met een kleine lepel met het gehaktmengsel en zet de pasta rechtop in een ovenschaal. Gebruik ongeveer 5 cannelloni's per persoon. Giet eventueel overgebleven saus over de pasta heen in de ovenschaal. Giet daarna de rest van het spinaziemengsel over de pasta en verdeel het. Strooi ten slotte de geraspte kaas over de pasta.
- Bak de cannelloni in de oven op 200 graden gedurende 30 minuten.