Chinese charsui kip

Chinese charsui kip

Smulweb imageSmulweb

Deze Chinese charsui kip is zo mals en smaakvol dankzij de marinade van sojasaus en honing. Laat de kip lekker lang marineren en grill hem daarna op de BBQ of in de oven. Perfect voor een heerlijk etentje!

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 g Kippenvleugels
  • 1 charsuisaus van kum lee

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chinese charsui kip op tafel.

  1. Was de kip en doe deze in een grote schaal. Doe de rest van de ingrediënten in een blender en draai tot een gladde saus.
  2. Vermeng de kip met de saus en laat het minstens een halve dag marineren, nog langer is nog beter.
  3. Haal de kip uit de saus en braad deze nu lekker bruin. Voeg de rest van de saus toe en laat dit een half uurtje bakken. Wel regelmatig roeren, anders bakt het aan.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kip op een bakplaat of in een grote schaal in de oven en laat nog een half uurtje bakken. Let op dat het niet verbrandt. Regelmatig omscheppen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte