Havermoutkoekjes met cranberry’s

Havermoutkoekjes met cranberry’s

Smulweb imageSmulweb

Deze havermoutkoekjes met cranberry’s zijn het perfecte tussendoortje bij een kopje thee of warme kop chocomelk. Met dit recept maak je in een handomdraai knapperige, fruitige, maar ook kruidige koekjes.

25 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 115 g Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Havermoutkoekjes met cranberry’s op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de boter in blokjes en doe het samen met de suiker in een schaal. Meng de boter en suiker goed door elkaar met een mixer. Voeg de bloem, het ei, de vanillesuiker, de bakpoeder, de kaneel en een snuf zout toe aan de schaal. Mix alles goed door elkaar tot je een samenhangend deeg hebt. Roer de havermout en cranberry's er doorheen.
  2. Schep met een eetlepel het mengsel op de bakplaat. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte tussen de koekjes laat, ze lopen namelijk nog wat uit.
  3. Bak de koekjes 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat de havermoutkoekjes met cranberry’s 5 minuten op de bakplaat liggen en schep ze dan op een rooster om af te koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Koekjes Cranberries