Skordalia (puree met knoflook)

Skordalia (puree met knoflook)

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijk romige Griekse puree heeft een volle knoflooksmaak en is perfect om te serveren met vlees- of visgerechten. Bereid met aardappelen, knoflook, citroensap en olijfolie en op smaak gebracht met witte peper en melk voor de perfecte textuur.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Skordalia (puree met knoflook) op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Breng de aardappelen in een grote pan met water en zout aan de kook. Draai de warmtebron laag en kook de aardappelen gaar.
  2. Pel intussen de tenen knoflook en wrijf ze met ongeveer 1 theelepel zout in een vijzel fijn tot een geurige pasta.
  3. Giet de aardappelen af en stoom ze kort droog. Pureer de aardappelen met de knoflookpasta, het citroensap en de olijfolie. Wrijf glad en breng op smaak met witte peper.
  4. Voeg nu scheutje voor scheutje al roerend telkens een beetje melk toe totdat de skordalia de consistentie van dikke mayonaise heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden