Gevulde turkse aubergine met croutons

Gevulde turkse aubergine met croutons

Smulweb imageSmulweb

Deze gevulde Turkse aubergines zijn lekker kruidig. Van het kruimige gehaktmengsel wil je iets meer bewaren. De croutons zijn een lekkere toevoeging aan het gerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gevulde turkse aubergine met croutons op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergines en schil ze met de dunschiller in de lengte om en om. Laat het steeltje zitten zodat ze goed in model blijven. Wrijf de aubergines in met wat zout en olie en leg ze in een ovenschaal. Laat ze in het midden van de oven 30 minuten garen.
  2. Snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes. Bak het gehakt kruimig in een drupje olie, bak vervolgens de ui en paprika mee. Doe de tomatenpuree in een maatbeker en vul deze met heet water aan tot 350 ml. Roer tot tomatensap. Voeg de helft van het sap aan je gehaktmengsel toe en laat dit even pruttelen. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit.
  3. Haal de aubergines uit de oven en maak in de bovenkant een snee. Buig ze iets open en schep de vulling erin. Giet de rest van het tomatensap om de aubergines heen en zet het geheel nog 20 minuten in de oven.
  4. Pers de knoflook boven de broodblokjes en voeg een scheut olijfolie toe. Schep dit goed door elkaar en bak de blokjes enkele minuten in een hete anti-aanbak pan knapperig. Ze worden krokanter bij het afkoelen. Serveer de aubergines met de knapperige broodblokjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine