Yoghurt cake

Yoghurt cake

Smulweb imageSmulweb

Een luchtige yoghurt cake die perfect is voor bij de koffie of als basis voor elke taart. Eieren, suiker, olie, yoghurt, meel en bakpoeder: meer heb je niet nodig. Bak hem goudbruin in de oven. Smullen maar!

45 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Yoghurt cake op tafel.

  1. Klop in een kom de eieren met de suiker. Voeg een snufje zout toe. Voeg de olie en yoghurt toe als het mengsel luchtig (pluizig/sponsachtig) begint te worden. Klop totdat alles goed gemengd is. Het resultaat is een zachte crème.
  2. Zeef het meel met de bakpoeder. Meng de bloem voorzichtig met behulp van een lepel door omringende bewegingen zodat de luchtbelletjes die erin zijn niet ontsnappen.
  3. Giet het mengsel in een beboterde cake- of bakvorm.
  4. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor 35-45 minuten. Controleer de laatste 10 minuten af en toe met hulp van een sateprikker of de cake gaar is.
  5. Laat de cake afkoelen en serveer hem. Als je hem gebruikt als basis voor een cake, gebruik hem dan ondersteboven omdat de onderkant glad is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake