- 1 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Wilde zalm uit alaska met couscous op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius, heteluchtoven 130 graden Celsius, gasoven stand 2.
- Giet een eetlepel olie in een ovenschaal en leg de diepvrieszalm erop.
- Doe de couscous in een grote kom en giet de hete groentebouillon, sinaasappelschil en sinaasappelsap erbij. Laat dit 10 minuten wellen.
- Voeg de rozijnen, abrikozen, amandelen of pistachenoten, pijnboompitten, specerijpoeder en rozemarijn of tijm toe aan de couscous.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.
- Schep het mengsel over de zalm en dek het geheel af met aluminiumfolie.
- Bak dit in het midden van de oven gedurende 45 minuten.
- Verwijder dan de folie en leg de sinaasappelpartjes en rozemarijntakjes erbovenop. Zet het voor 10-15 minuten terug in de oven.