Wilde zalm uit alaska met couscous

Wilde zalm uit alaska met couscous

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke wilde zalm uit Alaska in combinatie met couscous die is gegaard in groentebouillon, sinasappelschil en sinasappelsap. Amandelen, specerijpoeder en tijm geven de couscous een lekkere smaak. Na 45 minuten garen nog 10-15 minuten zonder folie in de oven. Genieten van dit gerecht vol heerlijke smaken!

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Wilde zalm uit alaska met couscous op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius, heteluchtoven 130 graden Celsius, gasoven stand 2.
  2. Giet een eetlepel olie in een ovenschaal en leg de diepvrieszalm erop.
  3. Doe de couscous in een grote kom en giet de hete groentebouillon, sinaasappelschil en sinaasappelsap erbij. Laat dit 10 minuten wellen.
  4. Voeg de rozijnen, abrikozen, amandelen of pistachenoten, pijnboompitten, specerijpoeder en rozemarijn of tijm toe aan de couscous.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Schep het mengsel over de zalm en dek het geheel af met aluminiumfolie.
  7. Bak dit in het midden van de oven gedurende 45 minuten.
  8. Verwijder dan de folie en leg de sinaasappelpartjes en rozemarijntakjes erbovenop. Zet het voor 10-15 minuten terug in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Couscous