Pittige aardappelgratin met pepperoni paprika en ui

Pittige aardappelgratin met pepperoni paprika en ui

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige aardappelgratin met pepperoni, paprika en ui is een heerlijk hoofdgerecht. Gemaakt in de oven met een room en eimengsel en bestrooid met heerlijke geraspte kaas. Zet de schaal ongeveer 3 kwartier tot 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden en smullen maar!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pittige aardappelgratin met pepperoni paprika en ui op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes.
  2. Snij de paprika en de pepperoni in reepjes en de ui in halve ringen.
  3. Klop de eieren met de room.
  4. Vet een ovenschaal in met wat boter of olie en leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem, bestrooi met peper en zout.
  5. Verdeel de paprika, ui en pepperoni eroverheen.
  6. Vervolgens de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi weer met peper en zout en nu ook met oregano.
  7. Giet het room ei mengsel eroverheen zodat het overal tussendoor loopt.
  8. Bestrooi met geraspte kaas.
  9. Zet de schaal ongeveer 3 kwartier tot 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden en controleer de gaarheid door er met een vork in te prikken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aardappelgratin Paprika Ui